Izegems burgemeester Bert Maertens opnieuw lijsttrekker voor N-VA

© WC
Redactie KW

N-VA lichtte zaterdagavond op zijn nieuwjaarsreceptie in kasteel Wallemote al een tipje van de sluier omtrent de gemeenteraadsverkiezingen. De partij trekt opnieuw met burgemeester Bert Maertens als lijsttrekker naar de kiezer. Het lijstduwerschap gaat naar schepen Kurt Himpe.

N-VA maakte dan wel enkele prominente namen voor zijn kieslijst bekend, maar de meeste aandacht ging op de nieuwjaarsreceptie veruit naar het afscheid van Geert Bourgeois van de lokale politiek. De Vlaams minister-president – in eigen stad gemeenteraadsvoorzitter – doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en wil zich focussen op de nationale politiek.

De N-VA trekt dit keer vol overtuiging met kopman en huidig burgemeester Bert Maertens richting stembus. Hij wordt opnieuw lijsttrekker en wil zijn sjerp behouden. “Elke dag opnieuw werk ik, samen met mijn ijzersterke ploeg, keihard en met veel goesting aan de broodnodige verandering in Izegem. En die verandering wérkt. Dat voel ik elke dag als ik stadsgenoten ontmoet. Dat zie ik ook als ik in onze stad rondkijk. Maar het werk is zeker nog niet af. Daarom voer ik bij de verkiezingen van dit jaar onze lijst aan en wil ik met de steun van de Izegemnaars graag doorgaan als burgemeester van Izegem”, aldus Bert Maertens.

Voor het lijstduwerschap rekent de partij op schepen Kurt Himpe. De voorlaatste plaats gaat naar gemeenteraadslid Jan Verbeke.

Drie nieuwe dames

N-VA-voorzitter Hein Depoorter maakte ook drie nieuwe kandidaten bekend. Evelien Vanhollebeke (39) woont samen met haar echtgenoot Siegfried Denys en hun drie kinderen op De Mol, op de Molboerderij, waar ze een kinderopvang runt. Maar ze is ook actief in het lokaal overleg kinderopvang en in de wijkraad van de Mol.

Lieve Porteman (54) woont in de Gravenstraat in Emelgem en is zorgcoördinator, beleidsondersteuner en stagementor in de basisschool St. Pieter in Emelgem. Lieve en haar man Stef Beirnaert zijn goed gekende gezichten in Emelgem. Zo waren ze jarenlang een trouw koksduo bij Chiro Emelgem.

Mieke Werbrouck-Houthoofd (70) woont samen met haar man Jean-Paul Werbrouck in de Bellevuestraat. Mieke is gepensioneerd, maar werkte vroeger mee in het familiebedrijf, Werbrouck ALU-PVC. Ze startte haar loopbaan in het Izegemse moederhuis. Mieke is sedert meer dan 30 jaar als vrijwilliger actief bij Kind en Gezin. Ze is er gewezen voorzitter, maar nog steeds teamverantwoordelijke.

(VD – Foto WC)