Installatievergadering Koksijde start met eerbetoon overleden Walter Vilain

09/01/19 om 14:40 - Bijgewerkt om 14:39

De installatievergadering van de gemeenteraad in Koksijde startte met een eerbetoon en een moment van stilte om cultureel ambassadeur Walter Vilain te herdenken die daags voordien was overleden. Ook voor Adelheid Hancke, N-VA-gemeenteraadslid, was de eedaflegging een moeilijk moment, want zij had net haar echtgenoot verloren.

Nog voor de eedaflegging startte, stelde gemeenteraadslid Sander Loones (N-VA) voor om een overzichtstentoonstelling van de werken van Walter Vilain te organiseren. "Als eerbetoon voor de man die kleur heeft gegeven aan onze gemeente", zei Sander. Daarna legden de 26 gemeenteraadsleden hun eed af - de burgemeester had dit al gedaan bij gouverneur Decaluwé op 3 januari. In alfabetische volgorde zijn dat voor Lijst Burgemeester: Stephanie Anseeuw, Guido Decorte, Lander Vanhove, Dorine Geerssens, Dirk Dawyndt, Greta Delie-Suber, Charlotte Castelein, Julie Paelinck, Bieke Dalle, Henk Ghyselen, Luc Deltombe en Frédéric Devos. Ivan Vancayseele legde als enig Sp.a-lid de eed af. Samen met Lijst Burgemeester (LB) vormt sp.a een nipte meerderheid. Vroegere coalitiepartner N-VA belandt deze legislatuur in de oppositie. Daar legden Sander Loones, Rita Gantois, Patricia Vandenbroucke, Greet Verhaeghe, Peter Hillewaere, Sam De Rechter, Dirk Decorte en Adelheid H ancke de eed af. De nieuwe partij Koksijde Vooruit, die zo'n 20 % van de kiezers overtuigde, krijgt vijf zetels als oppositiepartij. Voor Koksijde Vooruit legden E...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!