Installatievergadering gemeenteraad Wingene verliep vlekkeloos

© KDV
Redactie KW

Zonder veel onderbrekingen of discussies legden de gemeenteraadsleden en de schepenen de eed af en werden de leden van enkele andere raden ook verkozen en benoemd.

Donderdagavond legden de 22 gemeenteraadsleden onder het toeziend oog van een massaal opgekomen publiek hun eed af tijdens de installatievergadering in het gemeentehuis van Wingene. Burgermeester Hendrik Verkest had uiteraard de eed al afgelegd bij de provinciegouverneur.

De kaarten werden in oktober al duidelijk gelegd: er schieten nog slechts zes zetels over voor de oppositiepartijen. CD&V haalde immers nog twee extra zetels binnen en zo staat de teller als volgt: zeventien zetels voor CD&V, vier zetels voor Burgerbelangen en twee zetels voor NV-A.

Zonder veel problemen legden de raadsleden elk om beurt de eed af, daarna volgde nog de eedaflegging van de vier schepenen Lieven Huys, Hedwig Kerckhove, Brecht Warnez en Ann Mesure. Tom Braet legde in het tweede deel van de installatievergadering de eed af als voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

Tijdens de installatievergadering werden ook de leden van de politieraad verkozen, werd de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf samengesteld en volgde ook de eedaflegging van de de leden van het nieuwe Bijzonder Comité Sociale Dienst. Christiane Dewit, Heleen Deryckere, Dirk De Meyere en Petra Verhaeghe vertegenwoordigen CD&V. Jerry Dessendre vertegenwoordigt Burgerbelangen en Marie-Christine Vandendriessche zal NV-A vertegenwoordigen.

(KDV)