Ingelmunster plaatst camera’s bij de glasbolsites

Tijdens ons bezoek lag er terug afval aan een glasbol. Burgemeester Kurt Windels (links) en vrijwilliger Eddy Debruyne ruimden het op. © FODI
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond in Ingelmunster werd goedgekeurd dat er verplaatsbare camera’s komen bij de glasbolsites en het recyclagepark.

Vooral de glasbolsites in de gemeente zijn hotspots waar regelmatig afval wordt achtergelaten. IVIO is in Tielt gestart met een proefproject met verplaatsbare camera’s. Dit project wordt nu uitgebreid naar de andere gemeenten van IVIO. “De verplaatsbare camera of vaak twee camera’s worden ingezet op de glasbolsites en bij het recyclagepark”, “, zegt burgemeester Kurt Windels. “De plaatsing en verplaatsing én het onderhoud van het camerasysteem zal gebeuren door IVIO, dat ook zal instaan voor het bekijken van de opgenomen beelden. Als de overtreder geïdentificeerd kan worden, zal de GAS-vaststeller van IVIO de nodige maatregelen nemen.”

“Beelden van niet gekende maar wel herkenbare overtreders, van misdrijven of overtredingen die niet onder de GAS-wetgeving vallen, worden overgemaakt aan de lokale politie. De camerawet van 21 maart 2007 voorziet dat zowel de korpschef van de betrokken politiezone als de gemeenteraad een positief advies dienen te verlenen vooraleer de camera’s geplaatst kunnen worden.” Dit agendapunt werd unaniem goedgekeurd.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier