Ignace Dereeper zet stap opzij, Peter Velle is kandidaat-burgemeester voor CD&V in Oudenburg

21/01/18 om 12:46 - Bijgewerkt om 12:51

De huidige schepen van Jeugd en Cultuur neemt voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober de fakkel over van partijgenoot Ignace Dereeper. De Oudenburgse burgervader is hiermee geen kandidaat meer. "Ofwel trek ik de lijst, ofwel stop ik. Geen verkeerd signaal naar de kiezers. Na bijna 30 jaar burgemeester geef ik de fakkel door. Tijd voor verjonging", legt Ignace Dereeper zijn beslissing uit.

Peter Velle (47) is getrouwd met Joke Debevere en vader van Flor (20), Merel (19) en Roos (16). Hij woont met zijn gezin in de Oude Kerkwegel in Ettelgem. Peter werkte 18 jaar voor het provinciebestuur en is sinds kort verbonden als medewerker van het Agentschap Jongerenwelzijn van de Vlaamse Gemeenschap. Daarnaast is hij voorzitter van het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband Ginter, secretaris van de intergemeentelijke onroerende erfgoeddienst Polderrand, bestuurslid en auteur voor de Erfgoedkring8460 en voorzitter van Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Oudenburg.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!