Iedereen Tielt presenteert concreet 100 puntenprogramma aan de kiezer

Pascale Baert © Ronny Neirinck
Jos Remaut

Na zijn lijst maakte Iedereen Tielt nu ook zijn verkiezingsprogramma bekend. Het is heel origineel opgevat: op de website www.iedereentielt.be vindt iedere geïnteresseerde burger een programma van 100 concrete punten.

“Die punten zullen ook na de verkiezingen op de site blijven staan en telkens we er een gerealiseerd hebben, zullen we dat afvinken”, zegt lijsttrekker Pascale Baert. “Zo kan de burger meevolgen wat we ervan bakken en ons daar ook op afrekenen.”

Om tot die 100 punten te komen, hield Iedereen Tielt eerder al een grote bevraging bij de bevolking en richtte daarna acht werkgroepen op, één voor elk van de centrale thema’s waarin de werkpunten zijn gegroepeerd. Deze zijn democratie en betrokkenheid; een veilige stad met vlot verkeer; kwaliteitsvol, gezinsvriendelijk en betaalbaar wonen; milieu en groen; jeugd- en ouderenbeleid; lokale economie; sociaal beleid en goed leven en beleving in Tielt.

Enkele opvallende punten uit de lijst zijn alvast het ‘s nachts weer aansteken van de openbare verlichting, die wordt omgebouwd naar led, een aankooppremie voor elektrische fietsen, het blijvend garanderen van de ambulancediensten in Tielt, een speelplein in een straal van 500 meter rond elke gezinswijk, huisvuilophaling in bakken die gewogen worden, meer trage wegen openstellen, een hondenweide in de Meikensbossen, beter aanbod aan kortverblijf voor ouderen, een mobiel dienstencentrum voor Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle en twee openlucht padelvelden.

Aanvullend zijn er ook nog een aantal specifieke actiepunten voor de deelgemeenten.

Géén voorakkoord

Ook Pascale Baert ontkent dat haar partij een politiek voorakkoord zou hebben met een andere partij, bijvoorbeeld de CD&V. “Het is aan de kiezer om te oordelen wie deze stad vanaf 2019 moet besturen. Als wij na de verkiezingen coalitiegesprekken aangaan, dan zullen wij die vooral op basis van de inhoud voeren, waarbij wij uiteraard een maximum aan punten uit dit programma opgenomen willen zien in het bestuursakkoord. Het is ons niet om de postjes te doen, mijn persoonlijke ambities zijn voor mij helemaal onderschikt aan wat we op inhoudelijk vlak kunnen bereiken.”

Het 100-puntenprogramma en de extra punten voor de deelgemeenten kan je nalezen op www.iedereentielt.be