Iedereen Tielt presenteert als eerste partij volledige lijst in Tielt

06/06/18 om 22:41 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 09:22

Vanavond werden alle 27 de kandidaten van de nieuwe burgerlijst voorgesteld. Ze bestaat grotendeels uit nieuwkomers in de politiek, maar dat vindt lijsttrekker Pascale Baert helemaal niet erg, integendeel.

"Precies door los te komen van de partijpolitiek, konden we gedreven kandidaten aantrekken die een heel grote voeling hebben met wat er echt leeft in Tielt", aldus Pascale Baert, die OCMW-voorzitter is en in 2012 verkozen werd op de kartellijst N-VA/Open VLD. Maar medio 2016 stapte ze samen met drie andere Open VLD'ers, Bart Biebuyck, Grietje Goossens en Gregory Lazou uit het kartel en de partij om de nieuwe burgerbeweging 'Iedereen Tielt' op te richten. De formule bleek meteen aan te slaan bij het publiek (getuige de sterke score in onze flitspeiling van enkele maanden geleden) en bij de gegadigden om op de lijst te staan: vorig jaar had men al ongeveer 20 namen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!