Huishoudelijk reglement zorgt voor onenigheid in Kortrijkse gemeenteraad

De Kortrijkse gemeenteraad. © Foto KDS
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Ook het huishoudelijk reglement zorgde voor een stevige discussie in de Kortrijkse gemeenteraad op maandagavond. Dat reglement bepaalt de spelregels voor zowel oppositie als meerderheid tijdens de gemeenteraad. Geen van de oppositiepartijen kon zich erin vinden.

CD&V valt vooral over het feit dat ze niet mee mogen met Kortrijk Spreekt on tour. “We willen ook meer aandacht voor het sociaal beleid”, verduidelijkte Hannelore Vanhoenacker, fractieleider van CD&V. Zij vindt het niet kunnen dat de OCMW-raad nog na de gemeenteraad komt op maandagavond. Volgens haar kunnen de politici in de oppositie, die een voltijdse job hebben dat niet bolwerken. Ze onderschreef ook het idee van Groen om een medewerker aan te wijzen voor de oppositie.

Wouter Vermeersch van Vlaams Belang kijkt liever de kat uit de boom en geeft het document een kans. “Wij vinden een medewerker voor de oppositie wel weggesmeten geld”, benadrukt hij. David Wemel (Groen) gaf nog mee dat de dialoog met de bevolking (De Grote Bevraging) geen alleenrecht is van burgemeester en schepenen. “Laat ons er alsjeblieft voor zorgen dat mensen bij iedereen terecht kunnen bij de hele gemeenteraad.”

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier