Hoogtepunt 'Kom uit je Schelp' in Oostende in stilte afgevoerd

22/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 21/12/17 om 18:01

De volksraadpleging die in oktober 2017 had moeten plaatsvinden en het hoogtepunt had moeten worden van het grootscheepse participatieproject 'Kom uit je Schelp', is met stille trom afgevoerd. "Het project duurde langer dan gepland en we kwamen in de sperperiode van één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen", verklaart burgemeester Johan Vande Lanotte. De oppositie reageert vernietigend.

Bij zijn start als burgemeester in augustus 2015 noemde Johan Vande Lanotte participatie al een speerpunt van het vernieuwde beleid. Hij voegde de daad bij het woord en pakte in mei 2016 uit met een groots opgevat participatieproject 'Kom uit je Schelp', dat met veel bombarie en met de politicologen Carl Devos en Nicolas Bouteca werd gelanceerd. Na een inspraakronde via diverse kanalen werd in oktober 2016 een veelbesproken schriftelijke enquête gehouden. Veelbesproken, niet in het minst omdat N-VA-kopstuk Björn Anseeuw de anonimiteit ervan in vraag stelde.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!