Het 'fenomeen' Iedereen Tielt door de ogen van lijsttrekker Pascale Baert

28/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 11:45

In de huidige legislatuur scheurden sterktehouders Bart Biebuyck, Grietje Goossens en OCMW-voorzitter Pascale Baert zich af van Open VLD en het kartel N-VA&Open VLD en gaan onder de nieuwe burgerbeweging Iedereen Tielt door. Lijsttrekker Pascale Baert laten we uitgebreid aan het woord over de nieuwe, 'kleurloze' partij, die het goed doet in onze peiling. Maar welke lading dekt de vlag Iedereen Tielt?

Voor wat staat Iedereen Tielt, de nieuwe burgerbeweging?

"Ik ben niet de enige architect. Bart Biebuyck, Grietje Goossens en ik hebben heel vaak samengezeten. Gedroomd en gemijmerd. Beetje per beetje kreeg dat vorm. Er was ooit Tieltse Toekomst. Er was het besef dat het binnen Open VLD niet meer ging. Daarnaast ook het absolute geloof dat het klassieke links-rechtsverhaal volledig achterhaald is. Dat ben ik zeker. Sociale vooruitgang en economische groei hangen bijvoorbeeld onlosmakelijk aan elkaar verbonden, wat we bijvoorbeeld op onze Jobbeurs hebben gezien."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!