Hendrik Verkest stopt halfweg volgende legislatuur als burgemeester van Wingene

Op de foto zien we van links naar rechts kandidaat burgemeester Hedwig Kerckhove, kandidaat burgemeester Lieven Huys, minister Hilde Crevits, burgemeester Hendrik Verkest, kandidaat burgemeester Tom Braet en schepen Brecht Warnez. © Foto Sabbe
Redactie KW

Tijdens de lentereceptie van de CD&V van zondagvoormiddag sprak burgemeester Hendrik Verkest mooie woorden uit. Hij verklaarde dat het laatste volle legislatuur eraan komt. De burgemeester maakte drie toekomstige kandidaat-burgemeesters bekend.

De CD&V kiest bewust voor de weg vooruit. Ze willen in hun gemeente werken aan een leuke samenleving waar iedereen meetelt. Tijdens de bijeenkomst op de lentereceptie werd dit heel duidelijk. De weg vooruit kiezen is volgens de partij de levenskwaliteit voor iedereen verbeteren en dit zonder onderscheid te maken. Een politiek verhaal dat meer dan ooit lokaal begint, in de buurt, in de gemeente. Grote veranderingen beginnen klein en komen eraan. Onlangs startte men de campagne op dat de titel kende van ‘Leef Mee’. Daarbij vroegen ze de ideeën aan de inwoners. De visie is duidelijk. Een gemeente besturen doen ze samen. Op deze manier kregen de inwoners ruimte voor inspraak.

Hendrik Verkest opnieuw lijsttrekker

De partij deelde mee dat ze heel fier zijn dat hun burgemeester Hendrik Verkest opnieuw de lijst zal trekken. “Onze burgemeester heeft de gave om geëngageerde mensen te detecteren, zijn visie en zijn enthousiasme over te brengen”, verduidelijkt voorzitter van de partij Geert Dedecker. “Vertrouwen geven en nemen is zijn motto. Hij staat open voor nieuwe ideeën en heeft aandacht voor het verleden en denkt daarnaast steeds toekomstgericht. Iedereen van Wingene en van Zwevezele telt mee. Hij beschikt over een enorme mensenkennis en is als burgervader een absoluut boegbeeld. Hij is de man met een plan een heeft dan ook een heel sterke lijst achter zich staan.”

Drie kandidaat opvolgers

“Zowel bij onze partij als ons bestuur kiezen we voor langetermijndenken. Iedere verkiezing worden een aantal prille twintigers op de lijst opgenomen zodat de mix tussen de generaties voortdurend gewaarborgd blijft en CD&V jong en aantrekkelijk blijft op de gemeente. Ook voor de lijst van 14 oktober zal dit weer het geval zijn. Onze lijst wordt een weerspiegeling van de mensen in ons dorp.”

Burgemeester Hendrik Verkest vertelt: “ik kreeg al heel vaak de vragen ‘wil je opnieuw de lijst trekken?’ en ‘blijf je burgemeester na de verkiezingen?’ te horen. Daarom herhaal ik even wat ik vroeger verklaard heb: dat dit mijn laatste volle legislatuur is. Ik ben binnenkort 65 jaar en wil ruimte maken voor verjonging. Als we weer de gemeente mogen besturen, geef ik ergens halfweg de sjerp door aan mijn opvolger. Er zijn drie kandidaat-opvolgers: Hedwig Kerckhove, Lieven Huys en Tom Braet. De kiezer zal met de voorkeurstemmen bepalen wie mij opvolgt. Op die manier brengen wij de vernieuwing en bepaalt de kiezer bij ons de toekomst. Bovendien kunnen we zeggen dat Wingene vertegenwoordigd blijft op de provincieraadslijst door onze schepen Brecht Warnez.

(Nele Sabbe)