Hendrik Bogaert (CD&V) uit opnieuw kritiek op zijn eigen partij

17/04/18 om 09:16 - Bijgewerkt om 09:15

Er komt kritiek op de keuze van de Antwerpse CD&V om de ultraorthodoxe jood Aron Berger een plaats te geven op de kieslijst.

Hendrik Bogaert (CD&V) uit opnieuw kritiek op zijn eigen partij

© BELGA

Vooral het feit dat de man wil vasthouden aan een aantal principes, zoals het weigeren om een hand te geven aan andere vrouwen uit respect voor zijn eigen echtgenote, doet stof opwaaien. Ook binnen de CD&V zelf klinkt er kritiek, onder meer bij Hendrik Bogaert.

Volgens Joods Actueel heeft de Antwerpse CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober de negende plaats op de lijst aangeboden aan Aron Berger, een ultraorthodoxe jood. Het zou de eerste keer zijn dat een chassidische jood op een lijst staat in Antwerpen. Opmerkelijk is dat Berger zegt te zullen vasthouden aan zijn religieuze principes, zoals het ritueel slachten van dieren en het weigeren om een hand te geven aan andere vrouwen uit respect voor zijn eigen echtgenote. CD&V zou daar begrip voor tonen.

Maar de keuze voor Berger blijft niet onbesproken. Ook binnen de eigen rangen klinkt er kritiek. Zo tweet CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert: "Wie geen hand wil geven aan vrouwen, hoort niet op de lijsten van @cdenv omdat dit in strijd is met de basiswaarden van de partij. #genderequality".

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!