Gunning van project collegesite zorgt meteen al voor fikse ruzie in de coalitie in Tielt

Jos Remaut

SP.A kan zich absoluut niet vinden in de grootse plannen voor de collegesite zoals ze gisteren werden voorgesteld. Dat blijkt uit heel recente communicatie van schepen Guido Mehuys op de sociale media en wordt bevestigd door eerste schepen Simon Bekaert.

Naar we vernemen, werd de gunningsbeslissing aan THV Kortrijkstraat dinsdagavond op het schepencollege genomen na een 4-3 stemming, waarbij de socialisten dus het onderspit moesten delven. En dit nadat het punt al meerdere keren op het schepencollege was gekomen en de SP.A telkens forse bezwaren had geformuleerd. Er zou zelfs al met de notulen geknoeid zijn om een en ander te verdoezelen.

Op de gemeenteraad van 1 maart was oppositievoorman Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) hier zelfs op tussen gekomen en had hij aangekondigd hieromtrent een klacht te zullen indienen bij de provinciegouverneur.

Gunning van project collegesite zorgt meteen al voor fikse ruzie in de coalitie in Tielt

SP.A vindt het vooral ook niet kunnen dat de beslissing over zo’n indrukwekkend project met zo’n zware financiële implicatie niet op de gemeenteraad komt maar door het schepencollege genomen wordt. “Strikt juridisch gezien kan dit wel, maar deze beslissing schept toch wel een serieus voldongen feit, zodat bij we bij stemming in de gemeenteraad over concrete uitvoeringen haast niet anders meer zullen kunnen dan ja te zeggen, anders riskeren we een schadeclaim van de THV Kortrijkstraat”, zegt schepen Simon Bekaert, die deze politiek van de voldongen feiten absoluut niet pikt. “Wie nu nog durft tegen te zijn, zal worden afgeschilderd als iemand die stokken in de wielen steekt voor de vooruitgang van Tielt.”

Het ziet er nu wel naar uit dat er sowieso en klacht komt bij de toezichthoudende overheid, die de gunningsbeslissing van het schepencollege eventueel kan schorsen of vernietigen. Het belooft ook een spannende gemeenteraadszitting te worden volgende week donderdag.

Het is nu in elk geval wel overduidelijk dat de huidige Tieltse bestuursmeerderheid dood en begraven is, en zichzelf niet zal voortzetten na de verkiezingen van oktober. Mogelijks komt er dan zelfs een coalitie aan de macht die de zaken heel anders ziet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier