Groep a Moorslede stelt volledige lijst voor

Groep a stelde zijn lijst voor. We zien Nicole Degezelle, Bernard Vuylsteke, Mieke Corneille, Carla Verkindere, Noël Verbrugghe, Marie-Christine Verfaillie, Rita Leenknecht, Eddy Deltomme, Indra Claeys, Luc Delzeyne, Sigrid Verhaeghe, Charlotte Cokelaere, Marc Vermont, Marc D'Hooghe, Margaux Vandekerckhove, Rik Bekaert, Francky Bettens en David Claeys. Thomas Manhout, Lieven Buseyne en Josefien Meeuws ontbreken. © JS
Redactie KW

Als laatste in de rij stelde Groep a vrijdagavond de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor.

Na zes jaar op de oppositiebanken wil de partij weer mee besturen. “We staan in contact met alle partijen”, geeft lijsttrekker Sigrid Verhaeghe aan. “We doen voor niemand de deur toe. We staan voor degelijkheid en bescheidenheid en gaan niet te veel show verkopen. Niet vergeten dat we de vorige keer 43 procent haalden. We hebben dus een trouwe achterban.”

Groep a stelde niet alleen alle kandidaten voor. Ook de campagne is begonnen. Onder de slogan ‘Wij samen’. “Met en voor onze inwoners, met en voor onze verenigingen en vrijwilligers”, zegt Sigrid.

‘De weg vooruit’ is de slogan van CD&V voor de lokale verkiezingen. Groep a leunt aan bij CD&V. Twaalf kandidaten wonen in Moorslede, zeven in Dadizele en twee in Slypskapelle. Drie kandidaten zijn jonger dan 25 jaar. Tien kandidaten doen voor de eerste keer mee. Met Indra Claeys staat de jongste kandidate van alle vijf de partijen op de lijst.

Nieuwkomer Bernard Vuylsteke (55) uit Dadizele staat op de tweede plaats. Hij is onder meer bestuurslid van VK Dadizele. Margaux Vandekerckhove (24) is ook nieuw. Ze is de kleindochter van ereburgemeester Walter Ghekiere en kreeg de derde plaats. Gemeenteraadslid Thomas Manhout (Moorslede) staat vierde, Carla Verkindere (Moorslede) vijfde. Francky Bettens was jarenlang voorzitter van de gemeentelijke sportraad en is het boegbeeld van Vrienden Atletiek Dadizele (CAD). Hij staat zesde.

De gemeenteraadsverkiezingen in Moorslede worden sowieso boeiend, met dit keer zijn er voor de eerste keer maar liefst vijf partijen in het Lievensdorp. De vorige keer waren dat er maar drie. N-VA verlaat het kartel Visie en komt apart op. Nieuwe partij is STERK, met enkele raadsleden van Groep a. Door de hertekening van het politiek landschap is het allemaal moeilijk voorspelbaar.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier