Groen wuift Filip Lombaert uit met symbolische fietstocht in Izegem

© VADU
Redactie KW

Groen-gemeenteraadslid Filip Lombaert zetelt dinsdagavond voor de laatste keer in de Izegemse gemeenteraad. Hij neemt na achttien jaar afscheid van dat mandaat. Zijn partij stond stil bij dat vertrek door een symbolische fietstocht voor hem te organiseren.

“Filip was jarenlang het boegbeeld, de trekker en het gezicht van onze partij in Izegem”, vat Veerle Renier het samen. “Hij stond mee aan de wieg van Groen in Izegem, dat toen nog Agalev heette. Terwijl er achter de schermen heel wat mensen mee hielpen opbouwen, was Filip lang het enige gekende ‘Groen’ gezicht in Izegem. Hij zat lange tijd als enige vertegenwoordiger van onze partij in de gemeenteraad. Eén legislatuur mocht hij samen met ‘compagnon de route’ Carine Duyck zetelen en ook de voorbije 3 jaar kreeg hij van Simon Vanderschaeve gezelschap. En nu geeft hij graag de fakkel door.”

Zijn partijleden trakteerden Filip onlangs op een symbolisch fietstochtje door de stad. Daarbij hielden ze halt op belangrijke ijkpunten uit zijn politieke carrière. Nadien volgde er nog een afscheidsfeestje. Lombaert blijft de partij nog achter de schermen steunen. Vanaf januari vertegenwoordigen Veerle Renier en Balder Clarys Groen in de gemeenteraad.

(VADU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier