Groen Oostende: "Vande Lanotte is spil in Thermendossier"

25/01/18 om 19:00 - Bijgewerkt op 26/01/18 om 14:14

Burgemeester Johan Vande Lanotte is de spil in de onderhandelingen over de overname van het Thermae Palace Hotel. Dat zegt Groen Oostende, dat ook wijst op een 'bizarre plotwending' in december, waardoor de eerst gerangschikte kandidaat plots uit de boot viel.

De onderhandelingen over de overname en restauratie van het Thermae Palace Hotel en de Koninklijke Gaanderijen in Oostende slepen al aan sinds eind 2016. "Zowel het lastenboek als de verklaringen van Johan Vande Lanotte in de pers veronderstellen een objectieve procedure, waarbij een jury zonder politici in alle autonomie beslist", zegt Groen-fractieleider Wouter De Vriendt. "Maar de realiteit is compleet anders. Johan Vande Lanotte is de spil in het dossier. Hij is in elke fase van alles op de hoogte, verweven in elke stap die wordt gezet en een actief onderhandelaar, buiten de jury om. Hij gaat zelf op zoek naar investeerders en houdt eigen meetings, soms zelfs op zijn kabinet in het stadhuis of zijn kantoor in de haven."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!