Groen Menen trekt met volledige lijst naar verkiezingen

Een programma maakt Groen nog niet bekend. © SLW
Redactie KW

Sinds Groen indertijd als Agalev in de Meense lokale politiek stapte, trekt de partij voor het eerst met een volledige lijst naar de kiezer. Philippe Mingels trekt de lijst waarvan de gemiddelde leeftijd net geen 53 jaar is. De ambitie is om drie zetels binnen te halen.

In het het Lauwse OC stelde Groen de kandidaten voor die op 14 oktober een gooi doen naar drie zetels in de Meense gemeenteraad. Voorzitter en lijsttrekker Philippe Mingels kondigde met trots aan dat dit voor het eerst met een volle lijst zal gebeuren. “De zoektocht naar de 31 namen verliep vlotter dan verwacht”, bekent Philippe Mingels. “We genieten vanzelfsprekend mee van de positieve flow die Groen op nationaal vlak meemaakt. Anderzijds waren we de voorbije zes jaar zeker niet anoniem aanwezig in de gemeenteraad. Mijn vragen namen soms meer tijd en discussie in beslag dan de agendapunten.”

In 2012 vormde Groen nog een kartellijst met SP.A, amper vier groene kandidaten kregen toen een plaats. Dat de partij nu met een volledige lijst uitpakt, illustreert de ambitie van de partij. Karolien Poot, maatschappelijk werker in het OCMW van Wevelgem en Jan Verbrugge, provinciaal ondersteuner van jeugdhuizen, trekken mee de lijst en kunnen zorgen voor die begeerde drie zetels.

Eén kandidaat uit Rekkem

Het gros van de kandidaten komt uit Menen, acht wonen in Lauwe en Geert Vanneste op plaats vijf is de enige kandidaat uit Rekkem. Voor 22 kandidaten is het de allereerste keer dat ze deelnemen aan de verkiezingen. De gemiddelde leeftijd is net geen 53 jaar. De oudste kandidaat is Michel Lagae op plaats 11. Met zijn 81 jaar is hij net 60 jaar ouder dan de jongste op de lijst, Steffi Willemyn.

Een andere opmerkelijke nieuweling is Michel Van Luchene, die jarenlang de biowinkel De Groene Weide in de Grote Molenstraat in Lauwe runde.

Een programma maakt Groen nog niet bekend. “Heel wat kandidaten hebben een band met de Barakken of met de zorg- en sociale sector, thema’s die in het uiteindelijke programma zeker aan bod zullen komen”, besluit Philippe Mingels.

(SLW)