Groen Kortrijk heeft op lijst aandacht voor diversiteit

Groen Kortrijk stelde kandidaten met een migratieachtergrond voor. © KDS
Redactie KW

Groen Kortrijk trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met zeven kandidaten die een migratieachtergrond hebben.

“Kortrijk is diverser dan ooit tevoren”, legt lijsttrekker David Wemel uit. “Mensen met achtergronden van alle hoeken van de wereld, maken elke dag mee onze stad. Helaas zijn ze ondervertegenwoordigd in onze politiek.”

“We zijn ongelooflijk trots dat we de meest diverse lijst van Kortrijk hebben. En we gaan voorbij de symboliek. Met Alexandra Gjurova op de tweede plaats en Jaouad Karim op de zevende plaats hebben we een heel reële kans om straks twee vertegenwoordigers met een migratieachtergrond in de gemeenteraad te hebben.”

Mobiliteit

Alexandra Gjurova is 24 jaar en advocate. “Ik vind het belangrijk dat beslissingen genomen worden vanuit de idee van superdiversiteit. De bevolking verandert van samenstelling. Dat moeten we durven omarmen. Ik ga ook voluit voor een vlotte, comfortabele en veilige mobiliteit. Als jonge mama en startende ondernemer vind ik het belangrijk om mij vlot, veilig en comfortabel met het juiste vervoermiddel te kunnen verplaatsen.”

“Reële kans om straks twee raadsleden met een migratieachtergrond te hebben” – David Wemel

Jaouad Karim is een 36-jarige arbeider die in Bissegem woont. Hij is getrouwd en papa van drie. “Ik woon nu 10 jaar in Kortrijk. Het was niet gemakkelijk om hier mijn plek te vinden. Toen ik in Kortrijk aankwam, moest ik opnieuw beginnen. Een taal leren, de Kortrijkzanen en hun verenigingen leren kennen… Gelukkig vond ik snel werk en werd mijn Nederlands stilaan beter. Al is het zeker nog niet perfect.”

Engagement

“Vanuit mijn eigen ervaring wil ik werk maken van een warm onthaal voor nieuwkomers in deze stad. Dit kunnen we doen door nieuwkomers van bij de start goed wegwijs te maken in de mogelijkheden die deze stad biedt en door hen aan te moedigen om geëngageerde stadsbewoners te worden. Verder wil ik mensen met een migratieachtergrond meer betrekken bij het tot stand komen van het cultuuraanbod in de stad.”

Naast Alexandra en Jouad stellen ook Otisi Onwuka, Soheila Mohit, Mohammed El Kaddouri, Moisé Dos Santos en Olivier Marques Solipa zich kandidaat voor Groen Kortrijk. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier