Groen Blankenberge trekt in oktober ten strijde met legerofficier

24/06/18 om 12:29 - Bijgewerkt om 12:28

Bij de voorstelling van een paar nieuwe gezichten op zijn lijst, stelde Groen Blankenberge-Uitkerke zondag ook zijn prioriteiten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Onze missie is de twee extra zetels binnenhalen (Blankenberge gaat van 25 naar 27 zetels, red.), en een positief alternatief vormen voor de huidige meerderheidscoalitie. We willen de andere partijen uitdagen tot een menselijker, eerlijker en gezonder beleid", sprak lijsttrekker Rian De Rous.

Groen gaat in Blankenberge campagne voeren rond vijf centrale thema's: aanpak van leegstand en verkrotting gekoppeld aan betaalbaar en energiezuinig wonen, mobiliteit op maat, een betere publieke dienstverlening, de armoedeproblematiek en milieu- en klimaatbeleid. "De huidige maatregelen om leegstand en verkrotting tegen te gaan hebben weinig effect, en ook de aanpak van het armoedeprobleem in onze stad is ontoereikend. Daarnaast willen we met Groen graag werk maken van een toegankelijker, transparanter beleid met meer inspraak en betere communicatie", aldus nog Rian De Rous. Groen wil bijvoorbeeld wijkraden installeren, en is ook voorstander van een openbaar vragenhalfuurtje voor aanvang van iedere ge...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!