Gouverneur wil privébewaking op snelwegparkings langs E40

25/01/18 om 13:31 - Bijgewerkt om 14:14

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé wil opnieuw privé-bewaking op de snelwegparkings langs de E40 richting Frankrijk. Hij zal die vraag - samen met vijf andere - vandaag officieel aan de bevoegde ministers stellen. "We moeten de vinger op de pols houden in deze kwestie", zegt hij.

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé zal vandaag zes vragen richten aan zowel minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en minister van Mobiliteit Ben Weyts. Die gaan enkel en alleen over de aanpak van de migratieproblematiek in de provincie. Vooral de snelwegparkings en stations blijken opnieuw voor problemen te zorgen. De eerste vraag van de gouverneur is om het 'plan Weyts' sneller in te voeren. "Dat is een plan voor de bescherming van de parkings. Westkerke zou een parking worden voor lang parkeren, daar kunnen de truckers dus overnachten. Maar de infrastructuur is daarvoor nog niet klaar. In Jabbeke en Mannekensvere zouden vrachtwagens enkel kort mogen parkeren. We willen dat zo snel mogelijk ingevoerd zien."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!