Giel Seynaeve trekt lijst Vlaams Belang in Izegem

© Frank
Redactie KW

De Izegemse Vlaams Belang-afdeling maakte zondagmorgen acht namen bekend die op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zullen prijken. Grootste verrassing is de lijsttrekker: die taak neemt Giel Seynaeve (65) op zich.

Het was Stefaan Sintobin, Vlaams volksvertegenwoordiger en gewezen gemeenteraadslid in Izegem, die in het provinciale hoofdkwartier van het Vlaams Belang in Kachtem een serieuze tip van de sluier lichtte van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Grootste verrassing daarbij is de lijsttrekker, dat wordt Giel Seynaeve. Hij is gewezen onderwijzer en gewezen directeur in het buitengewoon onderwijs, hij komt uit Emelgem en woont nu op de Sint-Rafaëlsparochie. Hij is lid van de Vlaamse Volksbeweging, het TaalAktieKomité (TAK), de Vlaamse Studie en Vormings Kring (VSVK) en de Marnixring. Hij is al actief in diverse stedelijke werkgroepen.

Jarenlang was Giel Seynaeve lid van de toenmalige Volksunie. “Ik ben altijd Vlaamsgezind geweest”, zegt hij. “Daarnaast was ik ook ruim 30 jaar actief in het onderwijssyndicaat, maar werd daar buitengezet toen ik tot het Vlaams Belang toetrad. Dit verandert echter niets aan mijn inzet, integendeel.” De nieuwe lijsttrekker dankt ook Filip Buyse, die een stap opzijzet wegens veranderde werkomstandigheden.

Wat bekend is van de lijst, ziet er nu als volgt uit: 1. Giel Seynaeve, 2. Nathalie Dewulf, 3. Filip Buyse, 4. Rik Baert, 5. Sharon Remmerie, 6. Lieven Gayse en lijstduwer Christiaan Deforche. Ook Eugène Beernaert zal op de lijst postvatten. “We rekenen bij de komende verkiezingen op drie zetels en we maken zelfs van de vierde zetel een strijdplaats”, geeft Giel Seynaeve nog mee. “Tot vervelens toe kregen we het verwijt dat we aan de zijlijn staan te roepen. We zijn echter bereid onze verantwoordelijkheid op te nemen. We doen dus andermaal een oproep om het cordon sanitaire in Izegem te doorbreken. In de huidige politiek versnipperde omstandigheden in de stad is Izegem daar rijp voor. Wie dacht dat het Vlaams Belang in Izegem na het vertrek van Stefaan Sintobin naar Brugge dood en begraven was, heeft het compleet verkeerd voor”, besluit de lijsttrekker.

(MI – foto Frank)