Gemeentesecretaris Francis Claeys van Zonnebeke neemt ontslag na kritiek op beleid

Redactie KW

Dit ontslag komt eerder onverwacht nadat het college van burgemeester en schepenen nog een maand geleden nog zijn volledige steun uitsprak.

Er was kritiek gekomen op het personeelsbeleid van de secretaris, nadat bij schepen Michiel Descheemaeker (N-VA) een misnoegd personeelslid kwam aankloppen. Daar het college geen duidelijk standpunt innam, vroeg de secretaris in een aangetekend schrijven het college de volledige steun en ook de steun van de diensthoofden omdat hij volgens zijn schrijven op die manier niet verder kon werken.

Deze laatste namen geen standpunt in en kaatsten de bal terug naar de politiek. Na de vorige gemeenteraad, waarbij het punt behandeld werd in geheime zitting, kwam er de volledige steun van het college. Daarom is het ontslag zo onverwacht. De secretaris, momenteel met ziekteverlof tot begin februari, konden we niet bereiken voor een reactie. “We hebben in het college beslist op dit ontslag momenteel geen commentaar te geven”, reageert burgemeester Sioen (Inspraak). “In de toekomst zal de nodige communicatie gebeuren. Wel hebben we de diensthoofden ingelicht.”

Naar we vernamen zou het ontslag via een dading in onderling overleg geregeld worden. Francis Claeys volgde in 2000 Antoine Ghesquière uit Passendale op als gemeentesecretaris van Zonnebeke.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier