Gemeenteraadsverkiezingen Lendelede: Letten op de centen

Redactie KW

In Lendelede was CD&V de voorbije legislatuur heer en meester. Er werden heel wat opmerkelijke projecten gerealiseerd, dat wel, maar die wegen blijkbaar ook op de gemeentefinanciën. In de kleine gemeente met bijna 6000 inwoners komen 4 partijen op.

Met 10 zetels op 17 had CD&V in Lendelede een comfortabele meerderheid. Maar nu komen ook nog 3 andere partijen op: NVA, Jong Lendelede en Samen voor Lendelede. Burgemeester Carine Dewaele kijkt tevreden terug op de realisaties: de sporthal, Lindelei, het sociaal huis, de wegen en de sluiting van de stortplaats. “Op die manier hebben wij van onze gemeente een krachtige dynamische gemeente gemaakt, een zelfstandig Lendelede klaar voor de toekomst.”

N-VA

N-VA komt voor het eerst op en wil zich vooral verankeren in de gemeente. Vincent Kint: “We zien een personeelskost die 25% gestegen is in de laatste legislatuur. Pas op, als je kookt, kost het geld. Toch denk ik dat daar een aantal punten liggen waar wij met de ploeg van N-VA een belangrijke rol kunnen spelen.”

Jong Lendelede

Jong Lendelede mocht met 6 zetels 6 jaar lang rijpen in de oppositie. Rik Dewaele: “Wij kiezen voor een weg om alle inwoners, ondernemers en verenigingen een intensieve medewerking aan de besluitvorming te geven.

Samen voor Lendelede

‘Samen voor Lendelede’ wil in de eerste plaats de financiële situatie, de schulden aanpakken. Francis Bonte: “We moeten kijken naar de toekomst. Als de financiën gezond zijn kunnen we nieuwe investeringen en mooie nieuwe projecten doen.”

Gemeenteraadsverkiezingen Lendelede: Letten op de centen

Bekijk hier de reportage

(SS/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier