Gemeenteraadslid Veurne wil duidelijkheid over fusiegesprekken met De Panne

18/11/17 om 00:52 - Bijgewerkt om 00:52

Mario Haelewyck (Open VLD) interpelleert maandag op de gemeenteraad van Veurne over eventuele fusiegesprekken met De Panne.

Gemeenteraadslid Veurne wil duidelijkheid over fusiegesprekken met De Panne

Op maandag 20 november vindt om 20 uur de voorlaatste gemeenteraad van het jaar plaats in Veurne. Mario Haelewyck (Open VLD) wil duidelijkheid over fusiegesprekken tussen Veurne en De Panne. "Van contacten binnen politieke fracties, zowel in Veurne als in De Panne, verneem ik dat er gesprekken lopen of liepen over het aftoetsen van een potentiële fusie tussen Veurne en De Panne. Op welke data en waar werd er afgesproken? Wie vertegenwoordigde Veurne en waarom wordt er hierover niet vooraf openlijk een forum gecreëerd waarin alle gemeenteraadsleden, of bij uitbreiding de Veurnse bevolking, geconsulteerd worden", vraagt het raadslid zich af.

Reglement van de verhuispremie

Op de agenda van de gemeenteraad staat ook - met een maand uitstel - het gemeentelijk reglement van de verhuispremie. "De doelstelling van deze oproep is de gemeenten verder aanzetten tot financiële maatregelen ter versterking van het kernwinkelgebied door middel van cofinanciering van gemeentelijke subsidiereglementen gericht aan eigenaars en uitbaters van handelspanden", aldus het agendapunt.

Mario Haelewyck zal een amendement indienen. "In principe heb ik met dit project geen probleem, maar ik blijf erbij dat het ondersteunen en aanmoedigen van initiatieven van de handelaars een veel betere manier is om iemand te laten opstarten in het centrum van Veurne. Dat is een individueel voordeel aan één handelaar, maar veel beter is een collectief voordeel aan de volledige handelskern zodat de handelaars elkaar kunnen versterken, zoals het ondersteunen van Veurne Toe koer met een vaste substantiële subsidie. Dat is vandaag nog altijd niet het geval vanuit de stadskas, ondanks de geslaagde werking en dito effecten van de handelsvereniging", klinkt het.

1 januari 2017 als ingangsdatum?

"Gezien we vanuit de oppositie er momenteel toch niet zullen in slagen om onze visie naar voor te schuiven, zal ik een voorstel indienen. Aangezien er het afgelopen jaar toch heel wat zaken opgestart zijn in het centrum en de leegstand daalt, mede door de inspanningen van Veurne Toe koer, verzoek ik de gemeenteraad om het reglement te wijzigen. De ingangsdatum wordt dan 1 januari 2017. De aanvragers die in aanmerking komen voor deze premie en die hun handelsactiviteit zoals voorzien in dit reglement gestart zijn na 31 december 2016, kunnen zich dan nog regulariseren door een aanvraag in te dienen voor 31 december 2017", zal het raadslid maandag voorstellen.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!