Gemeenteraad Izegem: Doet Ingelmunster nu toch weer mee aan organisatie BK?

Ingelmunster is verlekkerd op de koers en hun plaatselijke held Yves Lampaert. © FM
Redactie KW

Heibel in de gemeenteraad rond de organisatie van de Belgische Kampioenschappen wielrennen.

Izegem, Ingelmunster en Lendelede zouden aanvankelijk in de komende jaren samen de Belgische kampioenschappen (BK) wielrennen organiseren: het BK voor nieuwelingen in 2019 in Lendelede, het BK tijdrijden voor de elite (profs) in 2021 in Ingelmunster en het BK op de weg voor elite met contract en dames profs in 2023 in Izegem.

Maar Ingelmunster haakte af en Izegem zou het te betalen aandeel van Ingelmunster overnemen. Dinsdag werd een aangepaste engagementsverklaring daarover getekend. Stad Izegem moest dat doen na het afhaken van Ingelmunster zodat de Belgische Wielerbond eind dit jaar de organisatie definitief kan toewijzen. Lendelede deed dat al in de gemeenteraadszitting van september.

“De kans bestaat dat Ingelmunster nu toch weer meedoet”, zegt schepen van Sport Marc Vanlerberghe (SP.A). “Ingelmunster heeft met de voeten van Izegem gespeeld en ik zou hen nu niet meer de kans geven de BK’s mee te organiseren“, zei Rik Baert (Vlaams Belang). “Als koersliefhebber vind ik dat we dat Yves Lampaert niet kunnen aandoen”, repliceerde Marc Vanlerberghe.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier