Gemeenteraad in Mesen zonder oppositie, maar wél met fel vermagerde burgemeester

Sandy Evrard verloor al veertig kilogram. © TOGH
Redactie KW

Alle twaalf punten op de gemeenteraad van Mesen waren in 14 minuten behandeld zonder tegenstem. Enig oppositielid Kristof Veramme (MDM) was dan ook verontschuldigd.

Mesen heeft als kleinste stadje van België slechts zeven gemeenteraadsleden: zes van de MLM van burgemeester Sandy Evrard en één oppositielid: Kristof Veramme van MDM. Op de gemeenteraad van dinsdagavond was Kristof Veramme dan nog verontschuldigd, waardoor er al helemaal geen oppositie meer was. De twaalf punten op de agenda gingen er dan ook in sneltempo door. Het budget 2018 van kerkfabriek Sint-Niklaas Mesen werd goedgekeurd. Er is een tekort van 16.227 euro. Mesen betaalt 12.982 euro, Heuvelland ruim 3.245 euro.

Kerkhof heraanleggen

Op het kerkhof zullen graven geruimd worden waarvan de concessie is verlopen. “Dit gebeurt naar aanleiding van de Zevensprong”, legde burgemeester Sandy Evrard uit. “We moeten maatregelen nemen om het kerkhof her aan te leggen. Het gaat om de grafkelders aan de linkerkant. Uiteraard zijn alle nabestaanden verwittigd en hebben ze de mogelijkheid om alle stukken tijdig weg te halen. We bouwen ook twee knekelputten. De kostprijs wordt geraamd op 22.000 euro.”

Tegelijk werd het bestek goedgekeurd voor het plaatsen van 30 nieuwe grafkelders op het kerkhof. “We beslissen om meteen nieuwe grafkelders te steken, zodat alles mooi kan afgewerkt worden”, aldus de burgemeester. “Op die manier wordt het kerkhof een mooie ontmoetingsplaats voor de Mesenaars als onderdeel van de Zevensprong.”

Bart De Wever-dieet

Opvallend was dat burgemeester Sandy Evrard wéér heel veel was vermagerd. “Ik ben ondertussen veertig kilo kwijt in veertien weken met het zogenaamde Bart De Wever-dieet: geen alcohol, geen pasta, geen vis, geen vlees… Wel veel groenten en sapjes. Ik begon op 23 augustus en wilde tegen het einde van het jaar 35 kilo afvallen, zodat ik onder de 100 zou eindigen. Een maand vroeger dan gepland ben ik er al, maar nu komt het moeilijkste en dat is volhouden.”

“Ik wil ook andere mensen met overgewicht helpen door mijn verhaal te vertellen en tips te geven. Obesitas is een ziekte. Dat besef ik nu pas. Nu pas voel ik me gezond. Ik heb geen pillen nodig, slaap goed, eet gezond en suikervrij… Ik eet nu met veel smaak alle groenten die ik vroeger niet zou binnen krijgen. Ook alcohol heb ik verbannen. Wie had dat gedacht? Ik die zo graag eens een pintje dronk. Nu heb ik er helemaal geen zin meer in. Al zal ik wel nu en dan nog eens een lekkere glas wijn drinken.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier