Gemeente overweegt klacht tegen beheerders ‘vals profiel’ Facebook-pagina Wielsbeke

De gemeente Wielsbeke is niet opgezet met het 'vals profiel gemeente Wielsbeke' op facebook. (GF)
Redactie KW

De gemeente onderzoekt of het een klacht kan neerleggen tegen de beheerders van het vals profiel ‘Gemeente Wielsbeke’ op Facebook.

De gemeente wenst een eigen Facebook-pagina op te starten, maar stuit daarbij op een belangrijk probleem. “Al geruime tijd circuleert er namelijk een andere pagina met de naam “Gemeente Wielsbeke”, die verkeerdelijk de indruk wekt dat de gemeente al over een pagina beschikt”, zegt burgemeester Jan Stevens.

“We namen al contact op met Facebook met het verzoek om deze pagina te verwijderen dan wel aan het gemeentebestuur over te dragen, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. De pagina bestaat nog steeds maar is duidelijk niet de officiële gemeentelijke facebookpagina.”

“Hierbij doen we een oproep aan de beheerder(s) om de url vrij te geven en bij de opstart van een nieuwe facebookpagina niet de titel van ‘Gemeente’ te gebruiken. Indien we op korte termijn hieromtrent niets zien bewegen, onderzoeken we welke stappen kunnen ondernomen kunnen worden, om al dan niet via gerechtelijke weg via het neerleggen van een klacht tegen ‘onbekenden’, onze rechten te claimen.” (LVA-TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier