Geert Leys treedt dan toch in voetsporen van zijn vader

Redactie KW

De kinesist staat dit jaar op de lijst van CD&V in Brugge.

“Zeg nooit nooit… Als oudste zoon, in een gezin van zes, met een papa die als volleerd politicus door het leven ging en die mij meermaals had gevraagd om in zijn voetsporen te treden, voelde ik mij op jonge leeftijd nog niet rijp om die stap te zetten”, bekent Geert Leys. “Met enkele vrienden van diverse strekkingen hadden we zelfs een pakt gesloten om enkel na toelating van ‘iedereen’ in de politiek te gaan.”

Enkele jaren later was dit beroepshalve als kine van de nationale roeiploeg (2 jaar), KSV Cercle Brugge (32 jaar), KV Oostende (2 jaar), steeds gecombineerd met een privépraktijk, qua tijd zelfs niet mogelijk. Aangevuld met 12 jaar competitie tafeltennis, gevolgd door 28 jaar squashcompetitie, tennis, padel, vroeger gecombineerd met amateurvoetbal (W.Z.) en de laatste jaren als muziekliefhebber-student-piano, was zijn leven steeds erg kleurrijk.

Op vlak van cultuur en sport denk ik mijn steentje te kunnen bijdragen

“Enkele maanden terug werd ik gecontacteerd door Dirk De Fauw, om mij kandidaat te stellen op de CD&V lijst”, zegt Geert Leys. “Het begon toen pas echt te kriebelen en na rijp beraad en veel overleg met vrienden en familie heb ik besloten om met veel ambitie toe te happen. Op vlak van cultuur en sport denk ik mijn steentje te kunnen bijdragen. Mijn interesse voor en deelname aan talrijke sporttakken, mijn liefde voor muziek en mijn rijkgevulde vriendenkring met enorm gevarieerde ideeën kunnen mij daarbij helpen.”

Vanuit zijn Vlaams katholieke opvoeding wil Geert lokaal ook helpen om onze klassieke, eenvoudige waarden via onderwijs, sport en jeugdbewegingen (zelf oud scoutslid Savio en A. Depauw) aan de jonge generatie door te geven.