Geert Bourgeois trekt Europese lijst N-VA, Bart De Wever wil minister-president worden

14/01/19 om 10:53 - Bijgewerkt om 11:20

Welke N-VA'er de Vlaamse lijst zal trekken in de kieskring West-Vlaanderen, is nog niet bekend.

Geert Bourgeois trekt Europese lijst N-VA, Bart De Wever wil minister-president worden

© BELGA

N-VA schuift Bart De Wever naar voren als nieuwe kandidaat-minister-president voor Vlaanderen. Hij zal dus de Vlaamse lijst trekken in de kieskring Antwerpen. Geert Bourgeois zal de Europese lijst trekken en ex-minister Jan Jambon wordt naar voren geschoven als kandidaat-eerste minister van de federale regering. Dat maakte N-VA maandag bekend.

Geert Bourgeois, die dit jaar 68 wordt, was Vlaams minister sinds 2004 (met een korte onderbreking tussen september 2008 en juli 2009, nadat de N-VA zich had teruggetrokken uit de Vlaamse regering), en werd minister-president van Vlaanderen na de verkiezingen van 2014.

Wie nu de Vlaamse lijst zal trekken in de kieskring West-Vlaanderen, is nog niet bekend. Voor de federale lijst wordt algemeen getipt op Sander Loones (Koksijde) als lijsttrekker. Of ook Jean-Marie Dedecker op een West-Vlaamse lijst zal staan en zoja op welke positie is ook nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!