Geen vriendelijke woordjes of schouderklopjes tijdens laatste gemeenteraadszitting in Middelkerke

© Foto LC
Redactie KW

De laatste gemeenteraadszitting van deze legislatuur ( het was geleden van in de maand augustus) verliep zoals we dat de jongste tijd gewoon waren in Middelkerke. Geen vriendelijke woordjes voor elkaar of dankwoordjes na een legislatuur.

Voorzitter van de gemeenteraad Michel Landuyt wenste zijn opvolger Tom Dedecker wel veel succes toe en gemeenteraadslid Lode Maesen, die straks niet meer zetelt in de raad, drukte de hoop uit dat iedereen zich zal inspannen om het verder goed te laten verlopen in Middelkerke en zegde er nog bij dat hij van op afstand een oogje in het zeil zou houden.

Hij vroeg ook meer uitleg over de trambedding in Lombardsijde en noemde het huidige fietspad een moordstrookje. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele liet weten dat er 100.000 euro klaar ligt om een veilig fietspad aan te leggen na de zomer van volgend jaar en Jean-Marie Dedecker liet weten dat hij hieromtrent al contacten had met minister Ben Weyts. Dirk Depoorter (LDD) had het over een personeelsprobleem bij de politie. “Ik heb het hier niet over een probleem op straat maar inside”, aldus het raadslid.

Recreatiezone Zeelaan in Lombardsijde

Korpschef Joos Duchi bood weerwerk en stelde dat het probleem ondertussen is bijgelegd. De zitting werd even geschorst op vraag van de fractieleider van CD&V toen het punt over de recreatiezone Zeelaan in Lombardsijde aan bod kwam. Bij terugkomst van de meerderheidspartijen vroeg Jean-Marie Dedecker om het punt te verdagen want dat de goedkeuring van dit punt zoveel was als een blanco cheque overhandigen aan de projectontwikkelaar.

Het punt werd uiteindelijk na veel over een weer gepraat en heel wat beschuldigingen aan het adres van schepen Liliane Pylyser – Dewulf ( CD&V) verdaagd naar een volgende zitting. Het gaat hier om de realisatie van een recreatie- en vakantiecomplex tussen de Kustweg en de Zeelaan in Lombardsijde met onder meer een golfslagbad en een hotel. Volgens Dedecker zijn er nog te veel onduidelijkheden en wil de huidige meerderheid die nog vlug erdoor krijgen voor er een andere coalitie komt.

Dedecker kaartte ook nog aan dat het ongehoord is dat het schepencollege nog vlug 171 punten ‘er door draaide’ in het laatste schepencollege. De zitting eindigde koeltjes en zonder bedankje van een of andere partij.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier