Geen Samen Sterk meer in gemeenteraad van Kortemark

Isabelle Doom en Noel Bryon laten Samen Sterk voor wat het is en gaan als onafhankelijke zetelen. © a-Kurt Desplenter
Redactie KW

De politieke partij ‘Samen Sterk’ lijkt definitief ten grave gedragen in Kortemark. De twee overgebleven gemeenteraadsleden gaven maandagavond te kennen voortaan als onafhankelijke te zetelen.

Bij het begin van de gemeenteraad kwamen oppositieraadsleden Noël Bryon en Isabelle Doom met het nieuws voor de dag dat ze niet langer voor hun partij willen zetelen en vanaf heden als onafhankelijken willen deelnemen aan de Kortemarkse politiek.

Samen Sterk is de partij die in 2006 opgericht werd rond gewezen burgemeester Firmin Dupulthys en met 27 procent van de stemmen meteen 6 zitjes in de gemeenteraad én de burgemeesterssjerp binnenhaalde. Tijdens de verkiezingen van 2013 deed de partij het minder goed en belandden ze met slechts 2 zetels in de oppositie.

“Allerlei verkeerde keuzes”

“Na rijp beraad en met een gerust gemoed kijken we volop naar de toekomst”, aldus Isabelle Doom. “De lijst Samen Sterk had een hoopvolle start, maar door allerlei verkeerde keuzes, iets wat we ook zeker toegeven, leerde het verleden ons dat fouten maken deel uitmaakt van de politiek. Hieruit moeten we dan ook de nodige lessen trekken. Onze lijst was al lang haar geloofwaardigheid kwijt. Noël en ikzelf wensen een andere politiek te voeren met weloverwogen steun aan alle burgers van Kortemark. Over deze beslissing is goed nagedacht. Waar onze toekomst zal liggen, dat zal de tijd moeten uitwijzen.”

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier