Geen eensgezindheid over aanpak verkiezingspropaganda tijdens gemeenteraad Ruiselede

16/11/17 om 22:10 - Bijgewerkt om 22:10

Tijdens de gemeenteraad in Ruiselede van donderdagavond vroeg fractie Durven aan de andere twee partijen om samen tot een bindende afspraak te komen, om voor de verkiezingen in 2018 enkel de officiële verkiezingsborden te gebruiken, of ook de infoborden langs de grote invalswegen en raamaffiches

Geen eensgezindheid over aanpak verkiezingspropaganda tijdens gemeenteraad Ruiselede

RKD citeerde de argumentering van 2012 en hun standpunt is niet veranderd: "Het is een stukje leuke folklore. De speciale verkiezingsborden worden stelselmatig overplakt, wat leidt tot een rommelig gedoe en verspilling. We beloven het alvast beperkt te houden."

Ook groep Respect wil niet ingaan op het verzoek van Durven, hoewel ze beseffen dat de campagne steeds intensiever via sociale media zal gevoerd worden. "We willen de wildgroei een halt toeroepen, tegen zwerfvuil en voor meer duurzaamheid", klinkt het bij Durven. "We zijn bewust bezig met natuurbehoud en beperken graag de ecologische voetafdruk', aldus Ingrid De Vos en Durven-voorzitter Charles Huysman.

Het gevraagde convenant komt er niet.

(RD)

Lees hier meer info over de KW Extra Verkiezingskrant.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!