Franky Demon wil marinebasis Zeebrugge openstellen voor sportactiviteiten

© SR
Redactie KW

Federaal volksvertegenwoordiger Franky Demon (CD&V), tevens ook schepen van sport in Brugge, wil na de brede scholen waar sporten toegelaten wordt na de openingsuren nu ook brede kazernes zien. Hij wijst er op dat heel wat kazernes beschikken over sportinfrastructuur die ‘s avonds en tijdens de weekends leeg staat.

“In de marinebasis in Zeebrugge hebben ze een vernieuwd zwembad dat de belastingbetaler helpt betalen, maar het wordt niet opengesteld“, zegt Demon. “Bestaande samenwerkingen met verenigingen werden zelfs opgezegd. Toen wij voor de Kings Cobra boksclub op zoek waren naar een nieuwe locatie vroegen wij ook info op bij de Marine in Sint-Kruis. We kregen meteen te horen dat ze niet bereid waren om hun sportzaal ter beschikking te stellen.”

“Met de problemen in de zwembaden in Beernem en Oostkamp krijgen wij steeds meer vragen naar vrije uren in de zwembaden. Het zwembad van de marine in Zeebrugge zou al veel sportclubs kunnen helpen. Ook scholen uit Lissewege en Zeebrugge zouden daar kunnen zwemmen”, besluit Franky Demon. Hij hoopt dat Defensie in de toekomst haar sportinfrastructuur wil open stellen, net als de vele Brugse scholen.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier