Filip Dewinter komt in Ieper 'verzetsavond tegen Islamisering' ondersteunen

10/10/17 om 10:31 - Bijgewerkt om 10:31

Op uitnodiging van de lokale afdeling komt volksvertegenwoordiger Filip Dewinter naar Ieper om er de 'verzetsavond tegen Islamisering' te ondersteunen

Filip Dewinter komt in Ieper 'verzetsavond tegen Islamisering' ondersteunen

© BELGA

Vrijdag 27 oktober om 19 uur plant Vlaams Belang Ieper een korte actie ter hoogte van het Islamitisch gebedshuis in de Boezingepoortstraat en daarop aansluitend stelt Dewinter er zijn nieuwste boek 'Verzetsboek tegen Islamisering' voor in de nabijgelegen drankgelegenheid.

Voorzitter en fractieleider Nancy Six stelde het gebedshuis in de Boezingepoortstraat al in vraag tijdens de gemeenteraadszitting van 2 oktober, nadat ze in Het Wekelijks Nieuws gelezen had dat de vzw vragende partij is voor een erkende moskee in Ieper.

"De vraag naar een erkenning als moskee is een typisch voorbeeld van islamisering: vele van de bestaande moskeeën in Vlaanderen zijn ooit gestart als gebedshuis", aldus Six. "Ondanks de islamitische aanslagen en de aanhoudende verhoogde terreurdreiging gaat de islamisering ook in Ieper dus gewoon voort."

"Islam betekent 'onderwerping' en staat dus haaks op vrede en vrijheid", vindt Nancy Six. "Daarom maakt Vlaams Belang Ieper een belangrijk strijdpunt van een moskee in de Vredesstad."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!