Filip Deroo verlaat Open VLD Houthulst "door voorakkoord"

04/05/18 om 15:00 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 11:33

Het rommelt binnen Open VLD Houthulst. Nadat eerder ondervoorzitter Filip Verleye met slaande deuren vertrok, verlaat nu ook gemeenteraadslid Filip Deroo de partij uit onvrede met lijsttrekker en voorzitter Stefaan Vansevenandt.

Open VLD is relatief nieuw op het politieke toneel in Houthulst. Stefaan Vansevenandt en Filip Verleye stampten de plaatselijke afdeling uit de grond begin 2014. Voor Stefaan waren het niet zijn eerste stappen in de lokale politiek. In 2012 bekleedde hij de achtste plaats op de lijst van N-VA in Houthulst. Filip Deroo stond in 2012 als blauwe kandidaat op de open lijst SP.A+/Open. Met het wegvallen van SP.A-boegbeelden Tamara Schotte en Roger Clauw kwam hij in mei 2017 als eerste opvolger in de gemeenteraad. Eerder had hij zich al geëngageerd in het partijbestuur van Open VLD, waardoor de 42-jarige ondernemer besliste om als onafhankelijke te zetelen, samen met Aagje Van Maerrem die ook een opvolgersplekje wist te veroveren van op de lijst SP.A+/Open.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!