Filiep Bouckenooghe trekt lijst van Groen Roeselare

(V.l.n.r.) Steven Dewitte, Deniza Miftari, Leen Sercu en Filiep Bouckenooghe bekleden de sleutelposities van de Groen-lijst. En dat kan op het nodige enthousiasme van nationaal voorzitter Meyrem Almaci rekenen. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Met de steun van nationaal voorzitter Meyrem Almaci heeft Groen Roeselare haar spilgfiguren voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 voorgesteld. Schepen Filiep Bouckenooghe trekt, Leen Sercu duwt de lijst.

Groen trekt met een duidelijke ambitie naar de kiezer: de partij wil verder groeien en mikt op vijf zitjes in de gemeenteraad. “Daar zouden we erg tevreden mee zijn”, zegt Filiep Bouckenooghe (54). “Vier zetels is het absolute minimum.”

De huidige schepen van onder andere Wonen en Welzijn trekt de lijst. “Ik wil de partij uitdrukkelijk bedanken voor het vertrouwen dat opnieuw aan mij geschonken wordt. Er ligt uiteraard nog een pak werk op de plank voor het komende jaar, maar tegelijk kijken we al vooruit naar de volgende legislatuur. En ik heb het gevoel dat we met een echt dreamteam naar de kiezer kunnen trekken. Ervaring, jong talent en enkele stevige dertigers: het is de ideale mix. In Leen Sercu zie ik dan weer mijn perfecte compagnonde route.

Leen Sercu zal vanaf januari opnieuw zetelen als gemeenteraadslid

Leen Sercu (60) zal de lijst duwen. “Dat doe ik met erg veel goesting. De voorbije jaren kregen we de kans om mee het beleid uit te tekenen en konden we een deel van onze dromen realiseren. Daar willen we mee verder.” Leen focust vooral op mobiliteit, zegt ze. “Want daar hangt ons welzijn én onze gezondheid aan vast. Door het vele verkeer ademen we dagelijks fijn stof in. Dat doet geen pijn, maar heeft wel gevolgen. Daar wil ik aan werken.” Ook samenwerken over generaties en culturen heen ziet Leen als een speerpunt. “Vanaf januari zal ik trouwens opnieuw als gemeenteraadslid zetelen.” Leen is een negental maanden door ziekte buiten strijd geweest.

Deniza op twee

De tweede plaats wordt bekleed door Deniza Miftari (22), een studente sociaal-cultureel werk die eind september tot voorzitter van Jong Groen Roeselare benoemd werd. “Ik wil de jeugd vertegenwoordigen en die een stem geven”, benadrukt ze. “Ik heb als voormalig bestuurslid in de jeugdraad en vrijwilliger bij Jakedoe en Oxfam een breed sociaal netwerk en weet wat er leeft. Ik ga voor meer sociale cohesie.”

Deniza richtte ook Diversa op, een vereniging voor positieve beeldvorming over migrantenjongeren. Ze schrijft daarnaast nog maatschappij-kritische columns en werkt aan een tweede boek.

Op de derde plaats is Steven Dewitte (37) te zien. De man was eerst drie jaar OCMW-raadslid en zetelt sinds begin 2016 als gemeenteraadslid. “Die OCMW-basis is mijn grote drijfveer”, zegt de man die onder Witten Vlogt haast wekelijks leuke filmpjes over het Roeselaarse leven op de wereld loslaat. “Het sociale en de zorg hebben mijn volle aandacht en ik wil meehelpen om van Roeselare een plek te maken waar iedereen in harmonie met elkaar kan leven en werken.”