Familie De Clerck: "Ik lijk het meest op papa, ook al wil ik het niet"

06/07/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 11:54

In drie West-Vlaamse steden en gemeenten zal op 14 oktober op een telg van de familie De Clerck kunnen worden gestemd. Oud-minister en -burgemeester Stefaan wordt lijstduwer in zijn Kortrijk. Marie staat als schepen op de derde plaats in Wevelgem en Felix staat op de lijst in Zwevegem en droomt van de nationale politiek. Marie, Felix en vader Stefaan over hun politieke genen, bij een glas rosé op het zonnig terras van de gezinswoning in Kortrijk. "Als een slagerszoon de zaak overneemt en het metier en de vakkennis meekrijgt van zijn vader, zien mensen dat als een logische keuze. In de politiek vinden ze dat 'vies'."

"Mijn vader Albert was parlementair en minister", geeft Stefaan De Clerck ons snel een korte familiegeschiedenis. "Heel zijn leven heeft hij niets anders gedaan dan politiek. Waarschijnlijk zijn er nog een aantal grootnonkels die politiek actief waren. Langs de kant van mijn vrouw Mine begint de 'dynastie' al vroeger. Haar grootvader, Maurice De Jaegere, was voor de Tweede Wereldoorlog advocaat en parlementslid.. Mines vader Jozef was advocaat en burgemeester in Kortrijk. Mine heeft nooit stappen gezet in de politiek. Ik en de kinderen dus wel."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!