Extra subsidie voor cc Gildhof in Tielt gaat naar renovatie Vossenhol en Desseynzaal

© Foto a-WME
Redactie KW

De gemeenteraadszitting had een kleine agenda. Vooral de renovatie en de verkregen subsidie voor het Gildhof werden besproken.

Er komt schot in de zaak omtrent de aanslepende renovatie van cultuurcentrum Gildhof. Op de agenda stond de budgetwijziging, die een daling van 40.000 euro betreft. Dat komt door de toekenning van de Vlaamse subsidie voor de renovatie van het Gildhof en de daarmee gepaard gaande investeringsuitgaven. Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz stelde een subsidie van 400.000 euro ter beschikking. Men voerde daardoor een laatste budgetaanpassing door.

“Wat gebeurt er met dit extra bedrag? Hoe wordt dat besteed?”, vroeg gemeenteraadslid Hilde Decoene (CD&V) zich af.

Energiebesparende maatregelen

Schepen van Patrimonium Veerle Vervaeke (Open VLD) gaf een duidelijk antwoord: “We zijn heel verheugd dat we een extra duwtje in de rug kregen vanuit Brussel. De subsidie wordt integraal gebruikt om bepaalde opties verder uit te werken. Het Vossenhol en de Desseynzaal kunnen onder meer gerenoveerd worden. De som wordt ook gebruikt voor energiebesparende maatregelen.”

Daarop volgde de vraag over wat meer duiding wat de timing en de huidige stand van zaken betreft. Schepen Veerle Vervaeke verklaarde: “We zitten momenteel op schema. Alle leveringen gebeuren volgens de planning. We hopen te kunnen openen in de derde week van januari.”

“De concessieprocedure omtrent de cafetaria in het Gildhof is nog niet open verklaard”, aldus nog burgemeester Els De Rammelaere.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier