Extra gemeenteraad in Brugge op 8 januari over het nieuwe beurs- en congresgebouw

Voorzitter Annick Lambrecht kon niet anders dan dit verzoek toestaan. © BP
Redactie KW

De voorzitter van de Brugse gemeenteraad Annick Lambrecht gaat in op de vraag van de oppositiepartijen om een bijzondere gemeenteraad te houden over het beurs- en congresgebouw. Deze vindt plaats op maandag 8 januari 2018 om 18.30 uur.

“Het is nu aan de meerderheid om het verloop van de eerder door de gemeenteraad goedgekeurde procedure uit te leggen”, zegt Annick Lambrecht. Vorige week vroegen oppositiepartijen N-VA en Open VLD een extra gemeenteraadszitting, zodat de gemeenteraadsleden kunnen debatteren over het ontwerp voor een nieuwe beurshal. “We lazen via de pers de beslissing over de beurssite”, aldus fractieleider Geert Van Tieghem. “Deze beslissing is bijzonder belangrijk voor onze stad en werd genomen zonder enige inspraak vanuit de gemeenteraad. Het gaat over een gezichtsbepalend element in onze stad en een toch wel aanzienlijke investering van 41,50 miljoen euro.”

Transparantie

Mercedes Van Volcem (Open VLD) sloot zich aan bij die vraag. “Een terechte oproep vanwege N-VA. Ik vroeg inzage in dit dossier en kreeg geen reactie. We hopen dat ook Groen en Vlaams Belang onze oproep volgen. Ik wil alle voorstellen zien in de gemeenteraad waar het publiek welkom is. Transparantie is uiterst belangrijk. Het is jammer dat we nooit op projecten hebben mogen stemmen met maquettes. Ik vroeg dit vorig jaar al, maar men houdt liever alles achter gesloten deuren.”

Het reglement bepaalt dat minstens één derde van de gemeenteraadsleden om een extra zitting moet vragen. Na de mobilisatie van de oppositie werd dit quotum gehaald en kon voorzitter Annick Lambrecht niet anders dan dit verzoek toestaan.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier