Extra gemeenteraad in Ardooie door politieke spanning

14/01/19 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:13

De politieke evolutie in Ardooie zorgt ervoor dat de gemeenteraad in een extra zitting moet bijeenkomen. Op de komende raadszitting van woensdag, 16 januari, veertien dagen na de installatievergadering staan slechts twee punten op de agenda.

Extra gemeenteraad in Ardooie door politieke spanning

© JM

Naast de goedkeuring van het verslag van de zitting van 2 januari is er ook nog de verkiezing van de voorzitter van de gemeenteraad. Dit laatste punt werd op de vorige gemeenteraad door burgemeester Callens verdaagd. De persnota die toen werd rondgedeeld, vermeldde nog de naam van Chantal Vande Vijvere, maar tot een stemming is het niet gekomen. Vandaar deze extra raadszitting.

En wat zijn de mogelijke gevolgen nu? Ofwel wordt door Groep 82 de kandidatuur van Chantal Vande Vijvere gehandhaafd en moet ze minstens tien stemmen halen in de gemeenteraad. Groep 82 beschikt over 15 stemmen. Volgens Chantal Vande Vijvere is de voordracht echter niet correct verlopen en werd getekend op blanco formulieren.

Ook Samen Plus kan een kandidaat naar voren schuiven. Levert de stemming geen verkozene op, dan kan de huidige voorzitter, Karlos Callens voorzitter blijven, wat hij dan zou combineren met zijn burgemeesterschap. Naar alle waarschijnlijkheid zal de kandidatuur van Vande Vijvere gehandhaafd worden. Wie de eerste voordracht ondertekende, kan immers volgens het decreet geen tweede voordracht meer doen. Vervolg op 16 januari om 20.00 uur.

(JM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!