Exclusief dubbelinterview: "Wij kunnen door één deur. Als het maar een brede is"

11/01/19 om 07:00 - Bijgewerkt op 10/01/19 om 17:10

Ooit waren ze twee hanen op een Oostendse mesthoop. Na 'een liquidatie' werden ze zelfs gezworen vijanden. Vandaag zijn Bart Tommelein en Jean-Marie Dedecker als burgemeester van Oostende en Middelkerke buren. Zal dat vonken geven, daar aan de kust? En zouden we 'het schootzeehondje' en 'de brulboei' samen rond de tafel krijgen? Het antwoord op die laatste vraag is alvast ja. Meteen goed voor een primeur, want het is voor het eerst dat Tommelein en Dedecker een dubbelinterview geven. "We kunnen nog door één deur, maar het moet een redelijk brede deur zijn."

"Tommy!" Met dit koosnaampje en een stevige handdruk begroet Jean-Marie Dedecker zijn oude strijdmakker, latere tegenstrever en nu collega-burgervader. "Sjiek volk komt te laat, hé", lacht Bart Tommelein, die al even op Dedecker zit te wachten. "Burgemeester zijn, 't is geen leven", verontschuldigt de Middelkerkse burgemeester zich. Maar Tommelein weet ook al dat de eerste dagen aan het hoofd van een stad niet van de poes zijn. "'t Is de moeite, hé! Hallo zeg!"
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!