Ex-schepen Kurt Grymonprez lanceert onafhankelijke lijst in Izegem

Kurt Grymonprez. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Nadat hij in mei noodgedwongen afscheid moest nemen van de Izegemse politiek, lanceert Kurt Grymonprez nu een eigen onafhankelijke lijst. “Ik wil zeker een rol van betekenis spelen”, benadrukt hij.

Kurt Grymonprez moest na de vermeende stenenaffaire ontslag nemen als schepen en keerde ook zijn partij SP.A de rug toe. “Eerst had ik een degout van de politiek en wilde ik niet meer terugkeren”, zegt hij. “Maar na die hele kwestie kreeg ik een pak steunbetuigingen.”

Tijdens en na die hele turbulente periode kreeg Kurt van een pak Izegemnaars schouderklopjes. “Zij vroegen me stuk voor stuk om de handdoek toch niet te gooien. Voor die mensen ben ik bereid om opnieuw op het politieke toneel te verschijnen. De vraag om naar mijn oude partij terug te keren is op niets uitgelopen, ondanks een billijk voorstel van mijn kant.”

Geen rancune

Daarom heeft Kurt Grymonprez nu beslist om een eigen onafhankelijke partij op te richten. “Met enkele gemotiveerde partners heb ik zonder enige vorm van rancune of negativisme de drive teruggevonden. En net zoals de voorbije 23 jaar wil ik ook nu weer Izegem en haar bewoners op de eerste plaats zetten.”

Wie die lijst zal bevolken, kan Kurt nog niet zeggen. “Sommige van die mensen zullen in het verleden misschien een politiek kleur gehad hebben, maar nu gaan we voor een volledig onafhankelijke partij, met de Izegemnaar als centraal punt. Onze denktank levert momenteel schitterend werk. Er wordt gewerkt aan een andere visie op stadspolitiek waarbij de burger echt in het middelpunt staat. Laat het dan ook duidelijk zijn: Kurt Grymonprez stopt niet met politiek en op 14 oktober 2018 zullen de Izegemnaren op een nieuwe beweging kunnen stemmen.”

Of Kurt straks een volledige lijst met 29 namen kan presenteren, laat hij nog in het midden. “We gaan voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. En ik heb de ambitie om op politiek vlak een rol van betekenis te spelen. Ik wil zeker niet op de achterste rij zitten.”

De komende weken wil Kurt met zijn nieuwbakken team voortwerken aan de visie en doelen van de partij. “Eind januari zullen we onze partijnaam en de eerste gezichten lanceren”, besluit hij.