Ex-burgemeester bijna op lijst van Kortrijk Vooruit

18/05/18 om 11:00 - Bijgewerkt om 08:44

Nog 150 dagen voor we met zijn allen naar de stembus trekken. Op 14 oktober kies je wie de volgende zes jaar Kortrijk zal besturen. Wie en welke partijen vind je straks op de lijsten, wie doet niet meer mee? Tijd voor een stand van zaken.

De kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk lopen stilaan vol. Bijna elke dag valt er op dat vlak nieuws te rapen. Er zijn twee tendenzen merkbaar: de partijen gaan vol voor bekende koppen en onafhankelijke kandidaten zijn niet langer taboe. Met Vincent Van Quickenborne (Open VLD), Axel Ronse (N-VA) en Philippe De Coene (SP.A) zijn er al drie kandidaat-burgemeesters. Eerstgenoemde komt trouwens niet onder zijn partij Open VLD op, maar kiest voor verruiming en startte Team Burgemeester op. "Van de 41 beschikbare plaatsen gaan er zeker dertig naar onafhankelijke kandidaten", aldus Vincent Van Quickenborne. "Kortrijkzanen die deze stad vooruit willen helpen. De andere plaatsen zullen leden van Open VLD Kortrijk innemen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!