Er komen extra bewakingscamera’s op onze snelwegparkings

Jos Remaut

Dat deelde provinciegouverneur Carl Decaluwé mee bij het begin van de provincieraad. Het overleg hieromtrent is opgestart met het Agentschap Wegen en Verkeer.

Op vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) gaf de gouverneur een stand van zaken i.v.m. de aanhoudende problematiek van de transmigranten. “De snelwegparkings en de haven van Zeebrugge blijven de kritieke punten, maar wij hebben de situatie goed onder controle, dank zij een uitstekende samenwerking tussen de lokale en de federale politie. Elke dag zijn we daar op het terrein, met acties zowel overdag, ‘s avonds als ‘s nachts. Ook de samenwerking met de privé-bewakingsfirma’s loopt vlot.”

“Dit jaar zijn er tot nu al intercepties geweest van 1101 onregelmatige vreemdelingen, dat is gemiddeld ongeveer 100 per week. Vorig jaar waren dat er gemiddeld 106 per week. Maar het blijft natuurlijk een kat- en muisspel. Als je ergens je actie op focust, dan verlegt de stroom zich gewoon naar andere plaatsen.”

In die optiek vindt de gouverneur de installatie van bijkomende camera’s op de snelwegparkings een goede zaak. “Hoe meer ogen we hebben, hoe meer we zien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier