Emmily Talpe trekt lijst Open Ieper

© a-EG
Redactie KW

Vlaams Parlementslid Emmily Talpe trekt als kandidaat-burgemeester voor Open Ieper naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Het bestuur van Open Ieper heeft Emmily Talpe (41) deze week verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar. “Onze stad heeft zuurstof nodig, een nieuwe dynamiek”, zegt Emmily Talpe. Haar politieke carrière startte in 2006 en sinds 2014 zetelt ze in het Vlaams Parlement. “We slagen er onvoldoende in om jonge mensen aan onze stad te binden. We willen de stad doen bruisen. Een bereikbaar stadscentrum met voldoende parkeergelegenheid is alvast een prioriteit. We staan elke dag meer en meer stil in het Ieperse verkeer. Er is dringend nood aan een beter mobiliteitsplan. In afwachting van dimbare ledverlichting stellen we ook voor om de openbare straatverlichting ‘s nachts overal terug aan te laten en in te zetten op een cameraschild langs de invalswegen. Als we onze voorstellen maximaal willen realiseren, moeten we durven gaan voor de burgemeesterssjerp.”

Mee aan het roer

Open Ieper wil in 2018 mee besturen. “Emmily is het gezicht en de grote drijvende kracht van Open Ieper”, vertelt partijvoorzitter Pepijn Decoene. “In 2012 behaalden we mede dankzij haar inzet een extra zetel in de gemeenteraad. Nu moeten we de lat hoger durven leggen: onze ambitie is om mee te besturen. We staan open voor gesprekken met de andere partijen. Er zullen in alle richtingen voorakkoorden worden gesmeed, maar de kiezer heeft het laatste woord.”

Opvallend: na Katrien Desomer (CD&V), Nancy Six (Vlaams Belang) en Eva Ryde (N-VA) kiest nu ook een vierde partij in Ieper voor een vrouwelijke lijsttrekker.

(JL-foto a-EG)