Elf nieuwe gezichten op de volledige lijst van Focus8720 in Dentergem

Aniek Van de Velde is een van de nieuwe gezichten. © Foto_Karen
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Nadat vorige week bekend raakte dat Stefan Bonné en niet Tony Vandemaele de lijst van Focus8720 trekt, maakt de partij nu ook de andere namen op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Er zijn elf nieuwkomers.

Na lijsttrekker Stefan Bonné prijkt Joke Vandemaele (36) op de tweede plaats. De zorgcoördinator en beleidsondersteuner in de Sint-Jozefsschool in Roeselare is ook bestuurslid bij SPAC en oud-hoofdleidster bij Chiro Nellekijn. Zorg voor de toekomst is haar motto. Op de derde plaats staat raadslid Patrick Bearelle (52), afdelingscoördinator bij BFS Europa en bestuurslid van de Landelijke Gilde in Oeselgem.

Out of the box denken

Op de vierde plaats prijkt nieuwkomer Aniek Van de Velde (37). Ze is gehuwd met Harald en samen hebben ze twee kinderen: Alixe (11) en August (9). Aniek is advocate bij Dewever & Van de Velde in Wakken, waar ze ook lid van Markant is. Ze is ook actief bij joggingclub Mandeldal.

“Ik ben ervan overtuigd dat Focus8720 een ploeg is die de kaart van verjonging en verandering trekt en dat spreekt me wel aan”, vertelt ze. “Het is niet gezond dat eenzelfde meerderheid al 30 jaar aan zet is in een snel veranderende samenleving. We mogen de trein geen tweede keer missen. De manier waarop de huidige meerderheid bezig is, is niet slecht, maar het kan ook anders.

“Als je zo lang op dezelfde manier bezig bent, dan kom je in een tunnelvisie terecht. ” – nieuwkomer Aniek Van de Velde

“Als je zo lang op dezelfde manier bezig bent, dan kom je in een tunnelvisie terecht. Als je eens out of the box denkt, merk je dat er ook heel wat andere mogelijkheden op tafel liggen.” Aniek wil vooral wonen en werken op de politieke agenda zetten. “Dat zijn thema’s waar ik invulling aan wil geven: wat zijn de nieuwe tendensen voor ondernemers en zelfstandigen en hoe kunnen we dat met aangepaste infrastructuur faciliteren. Ook sportaccommodatie en kinderopvang zijn belangrijk om dat plaatje te doen kloppen.”

Nog tien nieuwkomers

Verder zijn er nog tien nieuwkomers: bediende Vanity Wittamer (36), student handelswetenschappen Antoon Van Ryckeghem (21), zelfstandig belastingconsulente Isabelle Tant (46), International Relations Officier aan de Ugent Bert Coryn, landbouwer Bernard Vandaele (61), Quadrant-werknemer Amber Baudoncq (20), Marleen Lagrange (57), bediende Caroline Dewulf (57) en zelfstandige Alexander Deley (42). Ook cafébaas Bernd Backelandt (44) van café Bizarre prijkt voor het eerst op de lijst.

Ook raadslid Tim Van Rijckeghem (47), barverantwoordelijke in Molecule en SP.A-voorzitter, staat weer op de lijst, net als de gepensioneerde Luc Vercaemer uit Markegem (68), landbouwster en Familiehulp-lid Marianne Verbauwhede (60) uit Dentergem en de gepensioneerde Fabienne Follens (60, SP.A).