Een aangename afronding tijdens laatste gemeenteraad in Ledegem

De afscheidnemende gemeenteraadsleden en schepenen van Ledegem. © Foto JS
Redactie KW

Een innovatie tijdens de raadszitting van donderdag in Ledegem. Omdat vanaf volgend jaar ook de discussies over de agendapunten moeten genotuleerd worden werd, als proef, deze laatste zitting van het jaar opgenomen met de camera. In het vervolg zou men verder kunnen werken op deze audiovisuele manier.

Op de agenda stonden het vaststellen van de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing, aanslagjaar 2019 en het budget 2019. Aangaande de opcentiemen die nu op 1.000 worden gebracht had schepen Wally Corneillie (CD&V/VD) een verrassende commentaar. Hij noemde dit een ‘aangename afronding’. Deze opcentiemen zouden in sé 1.007,56 moeten zijn, maar voor de goede orde werd dit cijfer afgerond tot 1.000.

Dit betekent, volgens de schepen, slechts een vermindering van inkomsten van 20.00 euro. De personenbelasting blijft op 8%, maar hier wil men in de komende jaren wel voor een belastingverlaging gaan.

Na de raadzitting werd dan nog afscheid genomen van schepen Bart Ryde en de raadsleden die volgend jaar niet meer zullen zetelen: Nancy Vansteenkiste, Raf Selschotter, Karen Vromman, Delphine Quaeghebeur en Niels Lagae (allen CD&V/VD). Deze laatste was niet aanwezig op deze zitting.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier