Dudzelenaar Olivier Strubbe op Brugse CD&V-lijst

Olivier Strubbe prijkt op de CD&V-lijst. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Olivier Strubbe (38), bestuurslid van Unizo Dudzele en het Feestcomité van Dudzele, prijkt op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge.

Hij is de zoon van Marie-Catherine Devisch en Dirk Strubbe, de vorige uitbaters van Brasserie Veldzicht in Oostkerke. Olivier werkt als bediende-verkoper bij Colruyt in Sint-Pieters. Onder de naam KDOOS verkoopt hij in bijberoep geschenken op maat.

Als bestuurslid van Unizo Dudzele organiseert Olivier activiteiten voor zelfstandigen én inwoners. Sinds vorig jaar is hij lid van de bestuursploeg Feestcomité Dudzele. Hij heeft ervaring als leider bij KSA Sint-Lenaert en is bestuurslid van de carnavalsvereniging. Olivier heeft een passie voor toneelspelen. Ooit begon hij bij het Dudzeels Amateur Theater De Scene, nu speelt hij om de twee jaar in een stuk van de Bijna Koninklijke Sint-Lenaert Vrienden. Hij speelde voetbal bij de veteranen van L’Estaminet. Dé uitdaging is de marathon van Brugge dit jaar.

Op politiek vlak wil hij bruggen bouwen tussen oudere en jongere generaties. “Verenigingen vormen de bouwsteen in onze samenleving. Ze zorgen voor sfeer, gezelligheid, activiteiten. Verenigingen brengen vooral mensen samen”, vindt hij. Nog een aandachtspunt is een rusthuis of serviceflats in elke gemeente, zodat ouderen in hun eigen dorp kunnen blijven en door hun vertrouwde omgeving omringd worden.

(SVK-foto Davy Coghe)