Drie oppositiepartijen voelen zich belemmerd door nieuwe meerderheid

Van links naar rechts het schepencollege in Moorslede: Benedikt Vallaey, Geert Vanthuyne, Sherley Beernaert, Ward Vergote, Nessim Ben Driss en Jurgen Deceuninck. © Jan STRAGIER
Redactie KW

De drie Moorsleedse oppositiepartijen PRO, Groep a en N-VA zijn er niet over te spreken dat schepen van financiën Sherley Beernaert (STERK) hen vroeg om hun vragen voor de gemeenteraad van donderdagavond over de budgetwijziging vooraf in te dienen. Een halfuur voor aanvang van de gemeenteraad hield de voltallige oppositie een persconferentie. Dat gebeurde in een… lokaal in het gemeentehuis.

“De drie fractieleiders kregen dinsdagavond van de schepen een e-mail om ‘gezien de complexiteit van de materie’ haar de vragen over de budgetwijziging door te mailen tegen donderdagmiddag”, aldus Veerle Demeulenaere (N-VA). “Om diverse redenen willen we op een krachtige wijze stellen dat we deze manier van werken totaal ongehoord vinden.”

“Het is al van het begin van de nieuwe legislatuur duidelijk dat de nieuwe meerderheid van Visie en STERK de werking van de oppositie wil belemmeren. Het is nu nog maar het begin van de legislatuur en we vragen ons af wat het gaat worden naar het einde toe van die zes jaar?”

Tijdens de gemeenteraad las Veerle Demeulenaere het standpunt van de drie oppositiepartijen voor. “Vermits er drie oppositiepartijen zijn, kan het interessant zijn om de vragen wat te groeperen en bij meer technische vragen kan nog info worden ingewonnen bij de financieel directeur om zo ter zitting een duidelijk antwoord te kunnen geven“, verduidelijkt schepen Sherley Beernaert de reden van haar e-mail. “De vragen moesten niet vooraf worden ingediend maar mochten. Niemand wordt verhinderd om ter zitting vragen te stellen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier