Drie maanden op rij geen gemeenteraad in Middelkerke, maar geplande activiteiten gaan door

09/11/18 om 16:05 - Bijgewerkt om 10:31

Op sociale media gonst het van de geruchten dat heel wat geplande eindejaarsactiviteiten in Middelkerke worden afgelast.

Drie maanden op rij geen gemeenteraad in Middelkerke, maar geplande activiteiten gaan door

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele. © a-KW

"Daar klopt niets van", zeggen burgemeester Janna Rommel-Opstaele en schepen van Toerisme Michel Landuyt. "Dit zijn flagrante roddels. Alles wat gepland is, gaat gewoon door. Dat er niets in het gemeenteblad De Sirene staat is normaal, want al deze activiteiten worden aangekondigd in de wintereditie van Visit."

Geen nood dus, het Sinterklaasgebeuren, Winterknetters, Leffinge Licht, de Icebar, de kerstmarkt en het feest voor de senioren op kerstavond vinden allemaal zoals voorzien plaats. Volgens de burgemeester en de schepen zijn ook de voorbereidingen aan de gang voor de nieuwjaarsreceptie voor de bevolking en de nieuwjaarsreceptie voor het gemeentepersoneel. "Die vinden plaats in januari, dus onder het nieuwe bestuur", klinkt het.

Geen gemeenteraad

Wat de afgelasting van de gemeenteraad van november betreft, is voorzitter Michel Landuyt formeel. "Er mogen enkel nog lopende zaken worden afgehandeld en er waren te weinig agendapunten. We vonden het niet nodig om 25 keer 250 euro uit te geven aan de raadsleden voor een te korte gemeenteraad. Samen met coalitiepartner CD&V hebben we dan maar beslist om deze gemeenteraad af te gelasten. De gemeenteraad van 20 december zal wel plaatsvinden", aldus nog Michel Landuyt.

In september en oktober was er ook geen gemeenteraad.

(PBM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!